Zoekt u een leuke activiteit voor een middagje met vriendinnen of familie? Dan is dit misschien wel de workshop voor u!

Tijdens deze workshop gaan alle deelnemers zelf een mooi glaskunstwerk maken. 
Hiervoor maken we gebruik van glas in verschillende kleuren, een echt uniek Fusing Glasmozaiek 

Bij deelname van 1 - 3 personen kunt u zich inschrijven voor de workshop die op zaterdagochtend gehouden wordt.
Vanaf 4 personen is het mogelijk om een andere datum in te plannen, maar deelname op zaterdagochtend mag natuurlijk ook!

Schaal  18 x 18 cm
Duur van de Workshop 1,5 - 2 uur
€ 39,50

U krijgt van ons een onderplaat in de gekozen afmeting en daarop mag u uw fantasie loslaten! Er kan glas gesneden of geknipt worden, er is glasverf of glaspoeder om uw schaal te maken dus keuze genoeg om er iets heel moois van te maken! Als de schaal klaar is gaat deze 2 keer in de oven. De eerste keer om het glas te versmelten en de tweede keer om de schaal in de vorm te laten smelten.


Tuinvogels
Duur van de workshop 1,5 - 2 uur
€ 39,50

Tijdens deze workshop gaan alle deelnemers een eigen glazen tuinvogel maken. U krijgt van ons een onderplaat in de vorm van een vogel waarop u een mooie afbeelding kunt maken, dit doen we door stukjes glas te knippen met een speciale tang. Als de vogel klaar is leggen we deze in de oven en wordt het op ca. 800 graden tot 1 geheel gesmolten. 

Incl bevestiging zodat de vogel in de tuin gezet kan worden.

 

Lekkers!
Wilt u de workshop extra speciaal maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk!

Koffie, Thee & Gebak
Zou u graag naast koffie en thee een lekker gebakje van de bakker willen dan zijn de kosten hiervoor  € 3,- per persoon. 

Cupcakes
Zin in een lekkere Cupcake bij de koffie?
Wij zorgen dan voor een schaal gemengde vers gemaakte cupcakes in verschillende smaken zoals bijvoorbeeld Vanille, Kaneel of kersen. 

Macarons
Een macaron bestaat uit twee meringue koekjes verrijkt met amandelen met daartussen een romige vulling.
Tijdens de workshop zorgen wij dan voor een schaal vers gemaakte Macarons in verschillende smaken!

Het bijbestellen van Cupcakes of Macarons is mogelijk voor workshops vanaf 6 personen.
We rekenen dan op 1 Cupcake of 2 Macarons per persoon.

De kosten zijn hiervoor bij
6 personen € 20,-
Bij meer dan 6 deelnemers komt er € 2,50 per persoon bij

Bij Jocks Glasatelier kunt u ook terecht voor bijzondere creatieve kinderfeestjes!

Kinderfeestje in te halen? Zodra het binnen de richtlijnen van het RIVM kan organiseren wij graag uw kinderfeestje voor u!

Tashangers
Lekker rijgen met handgemaakte kralen? Dan is dit feestje helemaal voor jou! 
Alle glaskralen zijn in mijn eigen atelier met de hand gesmolten, daardoor zijn ze allemaal uniek!
Naast de glaskralen zijn er natuurlijk ook nog leuke andere kralen om er een superleuke tas of sleutelhanger van te maken.
 
De duur van het feestje is ca. 1,5 tot 2 uur. 

kinderfeestje 2012 005


Glassmelten
Hierbij gaan de kinderen met kleine stukjes glas een mooie afbeelding maken. Dit doen ze op een plaatje van blank glas waar ze dan allerlei gekleurde stukjes glas op kunnen leggen. Voor de kleintjes hebben we al stukjes glas klaar liggen, de grotere kinderen mogen als ze willen zelf hun stukjes glas op maat knippen met een speciale tang. Het werkstukje wordt vervolgens in de oven gelegd waar het in ca. 24 uur op 750 graden tot 1 geheel wordt gesmolten.
De werkstukjes kunnen 1-2 weken na het feestje weer worden opgehaald.

img 1437

De kosten
De kosten voor een kinderfeestje zijn 
€ 140,- 

Dit is inclusief
1 werkstuk per kind
Een maximum van 8 kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar.
Ranja en snoep

Kinderfeestjes kunnen op elke dag van de week georganiseerd worden. 

Nieuw, Reparatie en Renovatie!
Is het glas in lood in huis aan het einde van zijn latijn? Staat het bol of zijn er stukken glas kapot? Dan bent u bij ons aan het juiste adres om dit te verhelpen!
Al sinds 1991 maken en ontwerpen wij glas in lood voor zowel particulieren als voor bedrijven.

Zoekt u als bedrijf een betrouwbare partner die het uitzoeken van het glas in lood voor in de ensuite of bovenlichten uit handen neemt en dit proces met de klant doorloopt? Bel dan voor een afspraak om de mogelijkheden door te nemen!

Wat is Glas in Lood nu eigenlijk?
Glas in lood is de benaming voor een vensterraam bestaande uit stukken glas gevat in loodlijsten. In een eenvoudige uitvoering vormen de loodlijsten een rechthoekig raamwerk waarin stukken blank vensterglas gevat zijn. Glas in lood werd destijds gemaakt omdat een raam uit 1 stuk niet te maken viel. Glas in lood leent zich echter uitstekend voor kunstzinnige uitvoeringen, met kleurrijke voorstellingen. Men treft glas in lood wel aan in oude herenhuizen, maar vooral in kerken, waar het zicht van binnen op de ramen door het invallende licht het kunstzinnige karakter doet uitkomen. Glas in Lood wordt dus al sinds de 7e eeuw gemaakt en heeft sindsdien een hele ontwikkeling meegemaakt. 

Tegenwoordig kan het zelfs ook al in isolatieglas worden ingebouwd. Hierdoor krijgt het meer stevigheid, hogere isolatie waarde en zal de levensduur ook verlengd worden.
Glas in Lood wordt tegenwoordig ook weer heel veel teruggeplaatst waar het in de jaren 60 en 70 weggehaald is.
Zo worden de en-suite en bovenlichten weer in ere hersteld met Glas in Lood wat er origineel ook in had kunnen zitten.


Glas in Lood bij u in huis, hoe gaat het in z’n werk...
Als u de keuze heeft gemaakt dat u graag Glas in Lood in uw woning zou willen, nodigen wij u graag uit in ons atelier. 
Hier hebben wij diverse voorbeelden zowel als raam ofwel als tekening voor u klaarstaan. Na het uitzoeken van het ontwerp gaan we een tekening op maat maken, deze gaan we dan gebruiken voor het bepalen van de kleuren.
Heeft u al bestaand glas in lood waar de nieuwe ramen bij moeten passen? Neem dan een foto mee zodat we kunnen kijken welke glassoort en kleuren we gaan gebruiken.
Mocht het niet mogelijk zijn om dit te bepalen vanaf een foto dan komen we graag even bij u thuis kijken. Zodra de tekening goedgekeurd is en de kleuren bepaald zijn gaan we aan de slag en wordt u gebeld zodra de ramen klaar zijn.


Wij plaatsen zelf geen glas in lood in isolatieglas meer, dit laten wij graag over aan een gecertificeerde glaszetter. Natuurlijk mag u de ramen ook zelf plaatsen! 
Bent u akkoord met de offerte voor het glas in lood dan laten wij de glaszetter bij u langskomen om alles in te meten.

 

Voor Glas in Lood in Isolatieglas gaan we grotendeels hetzelfde te werk als voor “gewoon” Glas in Lood. Maar er zijn wel wat verschillen…
Zo is het helaas niet mogelijk om oud glas in lood zonder veranderingen in dubbel glas te plaatsen. 
Omdat het kozijn over het algemeen niet groter wordt moet het raam enkele centimeters kleiner worden gemaakt. Daarnaast is het ook noodzakelijk om het lood te vervangen, het oude lood is vaak al behoorlijk vergaan en er moet een ander soort loodprofiel om het raam heen worden gemaakt waar de profielen voor het dubbel glas op gemonteerd kunnen worden. Gelukkig is het tegenwoordig wel mogelijk om het lood er oud uit te laten zien! 
Bij ons worden de ramen nog gewoon op ambachtelijke wijze gemaakt en in eigen atelier in dubbel glas gezet, zo kunnen we altijd kwaliteit garanderen. 
Bij het Glas in Lood in Isolatieglas is de maatvoering zeer belangrijk. Het raam kan immers niet even een stukje kleiner of groter gemaakt worden. Om te zorgen dat alles naar wens wordt geleverd werken wij samen met een lokale glaszetter die niet alleen de kozijnen opmeet maar ook de ramen plaatst. Op deze manier kan er niks fout gaan
Meet en plaatst u de ramen liever zelf? Ook geen probleem!

Wilt u bij ons een kinderfeestje of andere activiteit reserveren dan kunt u dit in de agenda of telefonisch doen. Zodra er een datum en tijd besproken is staat de boeking vast en ontvangt u van ons de bevestiging en een factuur voor de aanbetaling.
Bij de kinderfeestjes en workshops willen wij uiterlijk een week van te voren het definitieve aantal deelnemers weten. Daarna staat het aantal kinderen vast en word dat aantal berekend.

Boekingen kunnen ten alle tijden geannuleerd worden, maar vanaf 2 weken voor de datum worden er kosten in rekening gebracht.
Vanaf 2 weken 50% en vanaf 1 week 75% van het afgesproken bedrag.

Jock’s Glasatelier behoudt zich het recht de boeking af te zeggen in geval van ernstige onvoorziene omstandigheden.
Maar vanzelfsprekend zullen we er alles aan doen vervanging te vinden zodat uw feestje gewoon door kan gaan. 

Aansprakelijkheid
Jock’s Glasatelier stelt zich niet aansprakelijk voor letsel enof schade die wordt veroorzaakt gedurende onze feestjes en workshops.