Wij zijn alleen op afspraak geopend.
Per 1 Januari zijn wij gevestigd in ons atelier aan huis in Hank.


Graag maken wij met u een afspraak voor een orienterend gesprek bij u thuis of in de showroom van uw kozijnenleverancier.

U kunt ons bereiken via Telefoon, mail of Whatsapp.

Tel. 06-46140662
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voor Glas in Lood in Isolatieglas gaan we grotendeels hetzelfde te werk als voor “gewoon” Glas in Lood. Maar er zijn wel wat verschillen…


Zo is het helaas niet mogelijk om oud glas in lood zonder veranderingen in dubbel glas te plaatsen. 
Omdat het kozijn over het algemeen niet groter wordt moet het raam enkele centimeters kleiner worden gemaakt. Daarnaast is het ook noodzakelijk om het lood te vervangen, het oude lood is vaak al behoorlijk vergaan en er moet een ander soort loodprofiel om het raam heen worden gemaakt waar de profielen voor het dubbel glas op gemonteerd kunnen worden. Gelukkig is het tegenwoordig wel mogelijk om het lood er oud uit te laten zien! 


Bij ons worden de ramen nog gewoon op ambachtelijke wijze gemaakt en in eigen atelier in dubbel glas gezet, zo kunnen we altijd kwaliteit garanderen. 

Bij het Glas in Lood in Isolatieglas is de maatvoering zeer belangrijk. Het raam kan immers niet even een stukje kleiner of groter gemaakt worden. Om te zorgen dat alles naar wens wordt geleverd werken wij samen met een lokale glaszetter die niet alleen de kozijnen opmeet maar ook de ramen plaatst. Op deze manier kan er niks fout gaan.
Meet en plaatst u de ramen liever zelf? Ook geen probleem!

Jock’s Glasatelier is al sinds 1991 in Oosterhout het adres voor Glas in Lood. Naast het Glas in Lood kunt u bij ons ook terecht voor Glas in Lood in Isolatieglas en Glas in Lood Reparaties.


Nieuw, Reparatie en Renovatie!

Is het glas in lood in huis aan het einde van zijn latijn? Staat het bol of zijn er stukken glas kapot? Dan bent u bij ons aan het juiste adres om dit te verhelpen!
Al sinds 1991 maken en ontwerpen wij glas in lood voor zowel particulieren als voor bedrijven.

Het oude glas in lood tussen isolatieglas plaatsen heeft een zeer gunstig effect op de isolatiewaarde van het glas. Dus wilt u ook graag gas besparen? 
Neem dan snel contact op voor de mogelijkheden!

Nieuw, Reparatie en Renovatie!
Is het glas in lood in huis aan het einde van zijn latijn? Staat het bol of zijn er stukken glas kapot? Dan bent u bij ons aan het juiste adres om dit te verhelpen!
Al sinds 1991 maken en ontwerpen wij glas in lood voor zowel particulieren als voor bedrijven.

Zoekt u als bedrijf een betrouwbare partner die het uitzoeken van het glas in lood voor in de ensuite of bovenlichten uit handen neemt en dit proces met de klant doorloopt? Bel dan voor een afspraak om de mogelijkheden door te nemen!

Wat is Glas in Lood nu eigenlijk?
Glas in lood is de benaming voor een vensterraam bestaande uit stukken glas gevat in loodlijsten. In een eenvoudige uitvoering vormen de loodlijsten een rechthoekig raamwerk waarin stukken blank vensterglas gevat zijn. Glas in lood werd destijds gemaakt omdat een raam uit 1 stuk niet te maken viel. Glas in lood leent zich echter uitstekend voor kunstzinnige uitvoeringen, met kleurrijke voorstellingen. Men treft glas in lood wel aan in oude herenhuizen, maar vooral in kerken, waar het zicht van binnen op de ramen door het invallende licht het kunstzinnige karakter doet uitkomen. Glas in Lood wordt dus al sinds de 7e eeuw gemaakt en heeft sindsdien een hele ontwikkeling meegemaakt. 

Tegenwoordig kan het zelfs ook al in isolatieglas worden ingebouwd. Hierdoor krijgt het meer stevigheid, hogere isolatie waarde en zal de levensduur ook verlengd worden.
Glas in Lood wordt tegenwoordig ook weer heel veel teruggeplaatst waar het in de jaren 60 en 70 weggehaald is.
Zo worden de en-suite en bovenlichten weer in ere hersteld met Glas in Lood wat er origineel ook in had kunnen zitten.


Glas in Lood bij u in huis, hoe gaat het in z’n werk...
Als u de keuze heeft gemaakt dat u graag Glas in Lood in uw woning zou willen, maken wij graag een afspraak voor een orienterend gesprek bij u thuis of in de showroom van uw kozijnenleverancier. 
Na het uitzoeken van het ontwerp gaan we een tekening op maat maken, deze gaan we dan gebruiken voor het bepalen van de kleuren.
Heeft u al bestaand glas in lood waar de nieuwe ramen bij moeten passen? Neem dan een foto mee zodat we kunnen kijken welke glassoort en kleuren we gaan gebruiken.
Mocht het niet mogelijk zijn om dit te bepalen vanaf een foto dan komen we graag even bij u thuis kijken. Zodra de tekening goedgekeurd is en de kleuren bepaald zijn gaan we aan de slag en wordt u gebeld zodra de ramen klaar zijn.


Wij plaatsen zelf geen glas in lood in isolatieglas, dit laten wij graag over aan een gecertificeerde glaszetter. Natuurlijk mag u de ramen ook zelf plaatsen! 
Bent u akkoord met de offerte voor het glas in lood dan laten wij de glaszetter bij u langskomen om alles in te meten.